Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε στη Λήμνου η μνήμη των Αγίων Ενδόξων Παρθενομαρτύρων Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης και της Αγίας μητρός τους Σοφίας. Παραμονή της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας Κότσινα, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γεράσιμος Πετρολέκας. Ο π. Γεράσιμος, αφού αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Σοφίας και των τριών αγίων τέκνων της, καθώς και στα φρικτά βασανιστήρια και μαρτύρια που εκείνα υπέστησαν για την πίστη τους στο Χριστό, εμπνεόμενος από την Πατερική Διδασκαλία ανέλυσε διαδοχικά τις τρεις μεγάλες χριστιανικές αρετές, που είναι ομώνυμες με τις τρεις εορταζόμενες παρθενομάρτυρες, δηλαδή την αρετή της ελπίδος, της πίστεως και της αγάπης, τονίζοντας ότι η αγάπη κατά τον Απόστολο Παύλο είναι η κορωνίδα των αρετών.

Πριν το πέρας της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς τους κτήτορες του περικαλλούς αυτού Ιερού Παρεκκλησίου, για την αφανή και έμπρακτη στήριξη τους στην Τοπική μας Εκκλησία και τους απέδωσε τον δίκαιο της Εκκλησίας έπαινο, διότι η πίστη και η ευλάβεια τους ανήγειρε τον περικαλλή αυτό Ιερό Ναό, ο οποίος αποτελεί πολύτιμη πνευματική κληρονομιά για τον τόπο.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους παρισταμένους κληρικούς και ιδιαίτερα τον π. Γεράσιμο, για τον καρδιακό του λόγο, με τον οποίο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, βασιζόμενος στην «σοφία» των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, τροφοδότησε την «ελπίδα», στήριξε την «πίστη» και ανανέωσε την «αγάπη» όλων όσων προσήλθαν στην ιερά αυτή ακολουθία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.