Το πρωί της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος μετέβη στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΔΙΟΥ» στην Παστίδα και προέστη της Δοξολογίας επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος.

Αμέσως μετά την Δοξολογία ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από τον Συνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Μαρινόπουλο Δούκα, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά και στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολιστών από τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων». Ακολούθως το λόγο πήρε ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εορτή του Πυροβολικού Σώματος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού και στη συνέχεια η καθιερωμένη δεξίωση. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, Εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του νησιού μας, απόστρατοι αξιωματικοί, και αρκετός κόσμος που προσήλθε να τιμήσει την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα και το Πυροβολικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.