Το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, Ανανίου του Αποστόλου, Ρωμανού του μελωδού, Ιωάννου του Κουκουζέλη και Οσίου Γρηγορίου του Δομέστικου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου στον Υψηλάντη. Στην Ιερά Μονή υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και κάθε χρόνο τελείται Αγρυπνία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, στον Απόστολο Ανανία, στον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό, ποιητή των κοντακίων, και στους καλλικέλαδους ψάλτες Άγιο Ιωάννη Κουκουζέλη και Όσιο Γρηγόριο Δομέστικο.

Το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Παναγία, καθώς και στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, και ευχήθηκε στους πιστούς οι αιτήσεις τους προς την Παναγία να εκπληρώνονται γοργά.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αγιασμό στα Γραφεία του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Αντικαρκινικής Εταιρείας με τη συμμετοχή λίγων μελών του Παραρτήματος, λόγω των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου υγεία και δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.