Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Eσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών, παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι μετά το τέλος του Εσπερινού με ευλάβεια ακολούθησαν τη λιτανεία της Εικόνας των Αγίων. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τόνισε την προσφορά στην ανθρωπότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου με το Διάταγμα των Μεδιολάνων για την ανεξιθρησκία.

Το πρωΐ της 21η Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλοχωρίου – Παντειχίου, με την συμμετοχή των πιστών της περιοχής. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιωακείμ Δούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του που βρίσκεται στο Καλοχώρι – Παντείχι, όπου έχει Μικρασιάτες πρόσφυγες και φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Γερογιάκομο, ο οποίος παρέστη στη Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας στον Αστυνομικό Διευθυντή και του ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πόλη της Χαλκίδας, στο παλαιό Δημαρχείο, και ευχήθηκε στην Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα για την ονομαστική της εορτή. Η κυρία Βάκα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψη και τις ευχές του και ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.