Τη μνήμη των Αγίων αυταδέλφων Φλώρου και Λαύρου τίμησε την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών, στην οποία φυλάσσεται το τίμιο Λείψανο του Αγίου Φλώρου.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μονής π. Κυπριανού Θεοχάρη. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τον π. Κυπριανό αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ο Ιησούς περιπατεί επάνω στη θάλασσα, τονίζοντας ότι πρέπει να έχει πίστη στο Θεό και στις δυσκολίες της ζωής να μην ολιγοπιστεί, όπως ο Πέτρος στην ευαγγελική περικοπή, αλλά να έχει εμπιστοσύνη και να καταφεύγει με την προσευχή στον Θεό που είναι η πηγή της ζωής.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Λουκά Γούλα, Φοιτητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υιό του αειμνήστου ιερέως Γεωργίου Γούλα και της Πρεσβυτέρας Ευδοκίας, από το χωριό Άγιος Γεώργιος Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό ιερέα Γεώργιο, ο οποίος υπήρξε πνευματικό του ανάστημα, λέγοντας ότι θα χαίρεται από εκεί ψηλά που βρίσκεται για τον υιό του Λουκά, στον οποίο ευχήθηκε να αγαπά και να ευλαβείται την Αγία μας Εκκλησία και με σύνεση να διακονεί στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.