Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος και Πανσόφου Αγίας Αικατερίνης στην Μητρόπολή μας.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στη Λέρο, πλήθη πιστών προσκύνησαν την εικόνα της Αγίας, στο σημαιοστολισμένο και κατάλληλα ευπρεπισμένο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης της ενορίας Αγίας Μαρίνης.

Την Παρασκευή 24/11, παραμονή της εορτής, ετελέσθη μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Θεοφιλετάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του π. Σωφρονίου Χατζηλάρη και π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη.

Η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης εορτάσθηκε και στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο στην περιοχή «Τεμένια», κτητόρων οικογένειας Καλλιόπης και Εμμανουήλ Εμίρη -Σπανού, όπου ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, την πρωΐαν του Σαββάτου 25/11, ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με κατάνυξη τελέστηκε την Παρασκευή 24/11/2023, ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης, στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου. Το πρωί της επομένης τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.