Ο Υφυπουργός έκανε γνωστό επίσης ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στα τελωνεία, με την κατάσχεση στο τελωνείο του αεροδρομίου από την ΑΑΔΕ υγειονομικού υλικού (850.000 μάσκες), καθώς δεν διέθετε σημάνσεις και πιστοποιητικά΄ καταλληλόλητας. Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι το μέτρο της 14ημερης καραντίνας έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μάϊου.

46.000 σε καραντίνα

Συνολικά, πάνω από 46.000 άτομα πέρασαν τα σύνορα από την εκκίνηση των μέτρων και τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα, ενώ αυτήν την ώρα σε καραντίνα βρίσκονται 3.389 πολίτες.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι εξακολουθεί ο έλεγχος των επιβατών στις πτήσεις εξωτερικού, καθώς όσοι φτάνουν στην Ελλάδα υποβάλλονται στο τεστ, παραμένουν μία ημέρα σε ξενοδοχείο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του τεστ και ακολούθως αν αυτό είναι αρνητικό, παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι, ενώ αν το τεστ βγει θετικό, παραμένουν σε αυτοπεριορισμό υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο.

Η διαδικασία αυτή θα παραταθεί μέχρι και τις 31 Μάϊου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ στις 45 πτήσεις το τελευταίο δίμηνο, μόνο 10 δείγματα ήταν θετικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι χθες μετά από 2 μήνες έφτασε στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Lufthansa, στους 196 επιβάτες της οποίας όλα τα δείγματα που ελήφθησαν, βγήκαν αρνητικά.

«Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική. Η προσπάθειά μας έχει αναγνωριστεί διεθνώς και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλαρώσουμε».

Με δεδομένο ότι «χθες ξεκίνησε το τρίτο στάδιο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους οι αρχαιολογικοί χώροι», ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως «τα προβλήματα δεν αναιρούν την εικόνα της συντεταγμένης προσπάθειας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας με «σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα» από την Ελλάδα έκανε το γύρο του κόσμου, εφιστώντας για το λόγο αυτό την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Μια 73χρονη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε απόψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό ανέβηκε στους 166.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει ότι το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον 2.840.

Από τις εντατικές έχουν πάρει εξιτήριο 95 ασθενείς, ενώ 22 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.