Ενθρονίστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου του Τσέτινιε ο εκλεγμένος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, με κλήρο και λαό να του φωνάζει το «Άξιος».

Κατά την ενθρόνιση, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, συγκινημένος χαρακτήρισε ως «μεγάλο καθήκον και τιμή» την έλευσή του στον θρόνο του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε και πολλών ακόμα αγίων μέχρι σήμερα, μετά τον μεγάλο πατέρα μας, μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο.

Έχοντας βιώσει τα επεισόδια που ξέσπασαν από χθες μέχρι και σήμερα από εθνικιστικούς κύκλους του Μαυροβουνίου, που προσπάθησαν να αποτρέψουν την ενθρόνιση του Μητροπολίτη στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας, ο Πατριάρχης τόνισε: «Η ειρήνη χρειάζεται εδώ περισσότερο από οτιδήποτε. Είστε εδώ (στην Εκκλησία), για να μην ρωτήσετε ποιος είναι ποιος και πού ανήκει, αλλά για να αμβλύνετε τις διαφορές και να γεφυρώσετε τις πλευρές».

Από την πλευρά του, ο ενθρονισθείς Μητροπολίτης Ιωαννίκιος τόνισε: «Θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για να ξεπεράσουμε αυτούς τους διχασμούς. Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε τη διαίρεση, αλλά θα χρειαστούμε χρόνο». Απευθυνόμενος δε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη, είπε: «Με την άφιξή σας, δείξατε μεγάλη αγάπη για ολόκληρο τον λαό του Μαυροβουνίου», ενώ μιλώντας στο ποίμνιο τόνισε: «Δεν ήρθα για να με διακονήσουν, αλλά για να διακονήσω».

ope

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.