Ενόχληση προκάλεσε στην Τουρκία η παρουσία γαλλικής φρεγάτας στο λιμάνι της Λάρνακας.

Αποστολή της Auvergne, φρεγάτας πολλαπλών αποστολών, είναι να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Γενί Σαφάκ: Πρόκληση από τη Γαλλία στην Ανατολική Μεσόγειο: Θα συλλέγει πληροφορίες με πλοίο

Η Γαλλία, που έστειλε την ναυαρχίδα της, Charles de Gaulle, στην περιοχή κατά τη διάρκεια της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο πέρυσι, τώρα έστειλε μια από τις πιο σύγχρονες φρεγάτες του γαλλικού ναυτικού στον ελληνο-κυπριακό τομέα, κάνοντας ένα προκλητικό βήμα.

Η κυβέρνηση Μακρόν, η οποία υπέγραψε αμυντικό σύμφωνο με την Ελλάδα μετά την ένταση του περασμένου έτους και πούλησε μαχητικά αεροσκάφη Rafale στη χώρα, έστειλε τη φρεγάτα Auvergne στην ανατολική Μεσόγειο προχθές. Δηλώνοντας ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της Γαλλίας στην περιοχή, ο καπετάνιος του πλοίου, Paul Merveilleux du Vignaux, δήλωσε ότι το πλοίο θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο με το πλήρωμά του 150 ατόμων και θα συλλέξει διαβαθμισμένες πληροφορίες μέχρι τον Ιανουάριο.

Αναφέρεται ότι η φρεγάτα, η οποία ειδικεύεται στη συλλογή πληροφοριών και στον υποβρυχιακό πόλεμο χάρη στον προηγμένο εξοπλισμό σόναρ που διαθέτει, έχει επισκεφθεί τη Νότια Κύπρο 11 φορές τα τελευταία 3 χρόνια.

Τζουμχουριέτ: Γαλλικό πολεμικό πλοίο αναπτύσσεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.