Ιδιαίτερη τιμή για την Θρησκευτική Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποτελεί ένας άοκνος κληρικός.

Πρόκειται για τον πρωτοπρεσβύτερο Ταγματάρχη, Αθανάσιο Γεωργόπουλο, Υπεύθυνο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού ΝΙΜΤΣ, ο οποίος διακονεί με ζήλο και αφοσίωση επί 2 συναπτά έτη στο συγκεκριμένο ίδρυμα, με πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Το κύριο μέλημα του κάθε ιερέα αλλά και ειδικότερα του πατρός Αθανασίου είναι η διακονία του λαού του Θεού, των πονεμένων, των ασθενούν των, των ψυχών που Εκείνος μας εμπιστεύθηκε και για τις οποίες θα λογοδοτήσουμε.

Ως ιερέας αυτός αποτελεί κατά πάντα παράδειγμα για τους πιστούς. Λύχνος «επί την λυχνίαν», δηλαδή φωτεινή, διάφανη, υποδειγματική και πνευματική δραστηριότητα του.

Έτσι λοιπόν φεύγοντας με μετάθεση από την Ρόδο που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε, τοποθετούμενος στον ΝΙΜΙΤΣ είχε στην σκέψη και στην προσευχή του, τις πρεσβείες του Αγίου και Θαυματουργού Φανουρίου και καθώς είχε βιώματα θαυμαστά. Μεταλαμπαδεύοντας την σκέψη και την αγάπη του στον Άγιο Φανούριο, αποφάσισε να φτιάξει πιστό αντίγραφο της θαυματουργού πρώτης εικόνας η οποία βρέθηκε στην Ρόδο από την τυχαία ανεύρεση της μεταξύ 1355 και 1369 στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο νότιο μέρος των παλαιών τειχών της πόλης βρέθηκε αρχαίος χριστιανικός ναός με πολλές κατεστραμμένες εικόνες και μία καλώς διατηρημένη, που απεικόνιζε ένα νεαρό στρατιωτικό, ο οποίος κρατούσε σταυρό και λαμπάδα αναμμένη, ενώ ολόγυρα της εικόνας ήταν ζωγραφισμένες δώδεκα παραστάσεις με τα μαρτύρια που υπόφερε ο Άγιος.

Η εικόνα έφερε επιγραφή με τις λέξεις «Άγιος Φανούριος».

Έτσι λοιπόν υλοποιήθηκε η αγιογράφηση της εικόνας με την μέριμνα του πατρός Αθανασίου Γεωργόπουλου, όπου και επισήμως και με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στον Άγιο Φανούριο θα ενθρονιστεί πανηγυρικά την 1η Οκτωβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα, όπου θα τελεστή Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, λιτάνευση της και εν συνεχεία θα τελεστή Αγρυπνία.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου περί ώρα 10:30 το πρωί θα τελεστή ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου και Ιερό Ευχέλαιο προς ευλογία και ίαση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.
Ένας Στρατιωτικός ιερεύς με πλούσια δράση

Ένας Στρατιωτικός ιερεύς με πλούσια δράση

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.