Παρασκευή 19 προς Σάββατο 20 Ιουνίου 2026 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Παύλου τελέσθηκε κατά την αγιορειτική τάξη Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός – Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία) επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Καβάσιλα.
Στην Αγρυπνία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον θείο λόγο ενώπιον του εκκλησιάσματος.
Με την τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Γ΄ Παυλείων, τα οποία αποτελούν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας των Θεσσαλονικέων, και είναι πλέον θεσμός για την πόλη μας.
Τον χορό των ιεροψαλτών διηύθυνε ο πρωτοψάλτης του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, κ. Ιωάννης Χασανίδης.





































