Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μάχονται ενάντια στον κορονοϊό: Αφιερωμένο στους μεγάλους μαχητές του κορονοϊού είναι και το σημερινό Doodle της Google.

Αυτός είναι ο τρόπος που η εταιρεία προσπαθεί να τιμήσει το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό σε μία από τις μεγαλύτερες μάχες των τελευταίων δεκαετιών.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 1.434.426, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 82.220. Στη χώρα μας πάνω από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Τονίζεται πως την Τρίτη ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια μέρα που ήταν αφιερωμένη σε νοσηλευτές και μαίες. Μάλιστα, στην Ελλάδα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και με σειρήνες και χειροκροτήματα είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ωστόσο, πίσω από τα «ευχαριστώ» και τα χειροκροτήματα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις ελλείψεις του κλάδου, καθώς συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των νοσηλευτών του ΑΧΕΠΑ κάνουν λόγο για μια «αποκαρδιωτική» κατάσταση στα νοσοκομεία παρά τις εξαγγελίες για έγκριση 4.000 νέων θέσεων εργασίας από τους οποίους δηλώνεται ότι «2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, στο τμήμα Μακεδονίας Θράκης (enne.gr) Γ. Μπαλιόζογλου, τονίζει σε επιστολή προς τον υπουργό Βασίλη Κικίλια ότι «ο αριθμός των νοσηλευτών που έχει προσληφθεί στη Θεσσαλονίκη συνολικά είναι μικρότερος από τον αριθμό των προσληφθέντων σε ένα μόνο νοσοκομείο της Αθήνας, παρόλο που η πανδημία δεν γνωρίζει όρια και ανάγκες δεν υφίστανται μόνο στα νοσοκομεία της Αθήνας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.