Έχω θυμώσει με όλους τους βυζαντινολόγους παγκοσμίως''.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Η γνωστή βυζαντινολόγος αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε όταν σχολίασε την μετατροπή από τον Ερντογάν της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και έκανε λόγο για “δεύτερη άλωση” και για “δακρυσμένα ψηφιδωτά”.

“Με κορόιδευαν όλοι γιατί είπα για τη δεύτερη άλωση και για τα ψηφιδωτά που δάκρυσαν. Να το έλεγα κυριολεκτικά, να το καταλάβαινα” τονίζει.

“Οι Τούρκοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας κι εμείς ξηλώνουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και οι μεν και οι δε είναι υπεύθυνοι για το τέλος της δόξας” σημειώνει.

“Έχω θυμώσει με όλους τους βυζαντινολόγους παγκοσμίως, γιατί αναβλήθηκε το συνέδριο που θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω του κορονοϊού. Ζήτησα να γίνει είτε στην Αθήνα είτε στην Κύπρο. Και μου το αρνήθηκαν, με εντολή Ερντογάν” περιγράφει.

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, η κ. Αρβελέρ δήλωσε: «Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό, για να έρθουν οι νέες γενέες να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες.

Το κακό είναι όχι η πανδημία, αλλά η συνωσιομολογία γιατί είναι απίθανα αυτά τα πράγματα. Τι ενοχλείστε; Οι Έλληνες είναι ο λαός, ο οποίος πιστεύει “σ’ αγαπώ για πάντα”».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.