ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ Live - ΑΓΙΑΣΜΟΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία της Προόδου του Τιμίου Σταυρού Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος Θεία Λειτουργία και Αγιασμός Αυγούστου - Ευλογία και Αγιασμός. Δεκαπενταύγουστος. Η Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Αρχή της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Xριστιανοσύνης. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Διαβάστε και αναλυτικά για την εορτή της Παναγίας και την ευχή Καλή Παναγιά.

Ο Όρθρος η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός Αυγούστου Ζωντανά της Προόδου του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 07.00 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Προόδου του Τιμίου Σταυρού με τον Αγιασμό και Αρχή της νηστείας Δεκαπενταύγουστου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 07.00 το πρωί.

Πρόοδος Τιμίου Σταυρού

Αναζητώντας τις ρίζες αυτής της γιορτής έφτασα στα χρόνια του Βυζαντίου. Στα μέσα του 10ου αιώνα βρήκα στον πολυγραφότατο Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο μία ενδιαφέρουσα μαρτυρία. Στο έργο του «Έκθεσις Βασιλείου Τάξεως» αναφέρει πως στην Κωνσταντινούπολη άρχιζε από τις 23 Ιουλίου η προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου, που διαρκούσε επτά ημέρες.

Στη συνέχεια, από την 1η Αυγούστου και για δύο εβδομάδες, γινόταν η «Πρόοδος», δηλαδή η περιφορά του Τιμίου Ξύλου σχεδόν σ’ όλη την Πόλη και τα περίχωρα προς αγιασμό των πιστών. Την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (14 Αυγούστου) περιέφεραν τον Σταυρό του Κυρίου στα ανάκτορα και τέλος, τον εναπέθεταν στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων που βρισκόταν μέσα στο παλάτι.

Διαβάστε αναλυτικά για την γιορτή και πότε θεσπίστηκε η Πρόδος του Τιμίου Σταυρού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.