Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος Ρωσίας- Εάν κάποιος από το εξωτερικό αποπειραθεί να παρέμβει στα εν εξελίξει γεγονότα...και δημιουργήσει απαράδεκτες στρατηγικές απειλές για τη Ρωσία... τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντησή μας, με αντεπιθέσεις... θα είναι αστραπιαία και γρήγορη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνει τελεσίγραφο στη Δύση και το ΝΑΤΟ και απειλεί ανοιχτά με επιθέσεις όσες χώρες εξοπλίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία.

Μια απειλή, που θα μπορούσε μέσα σε δευτερόλεπτα να σηματοδοτήσει την έναρξη του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου, με τη Μόσχα και το ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε μια γενικευμένη πλέον σύρραξη.

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος Ρωσίας
Έχουμε όλα τα μέσα (να απαντήσουμε), για τα οποία κανείς άλλος δεν μπορεί να καυχηθεί.

Τα νατοϊκά κράτη θυμίζουν στον Πούτιν ότι είναι ο εισβολέας και ως εκ τούτου, έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν και να ενισχύσουν με όποιο τρόπο τους Ουκρανούς, όπως και πράττουν.

Τις επιφυλάξεις στην άκρη έβαλε ακόμη και η Γερμανία, που έκανε στροφή 180 μοιρών.

Βόλφγκανγκ Κουπιντσκι, Αντιπρόεδρος Μπούντεστανγκ
586 ψήφισαν “Ναι”, 100 ψήφισαν “Όχι” και υπήρξαν επτά αποχές. Ως εκ τούτου, η πρόταση εγκρίνεται.

Κατά πλειοψηφία, η γερμανική Βουλή άναψε πράσινο φως στην αποστολή βαρέων όπλων και εξελιγμένων συστημάτων στο Κίεβο, καλώντας την κυβέρνηση να επιταχύνει την παράδοσή τους.

Είχε προηγηθεί, η έκκληση της Βρετανίδας Υπουργού Εξωτερικών προς τις δυτικές δυνάμεις να εξοπλίσουν ακόμη και με αεροσκάφη την Ουκρανία, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις του Βρετανού Υφυπουργού Άμυνας για κτυπήματα σε ρωσικούς στόχους, με βρετανικά όπλα.

Λιζ Τρας, Υπουργός Εξωτερικών Ηνωμένου Βασιλείου
Βαρέα όπλα, τεθωρακισμένα, αεροπλάνα… ψάξτε καλά στα αποθέματά σας, επιταχύνετε την παραγωγή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να παρέχουμε βαρέα όπλα… από φόβο μην προκαλέσουμε κάτι χειρότερο. Αλλά η άποψή μου είναι ότι η αδράνεια θα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση.

Το μένος της Μόσχας εκτονώθηκε και πάλι με απειλές.

Ντμίτρι Πεσκόφ, Εκπρόσωπος Κρεμλίνου
Η τάση αυτή να πλημμυρίσει η Ουκρανία με όπλα, κυρίως βαρέα όπλα, είναι μια ενέργεια που απειλεί την ασφάλεια της ίδια της Ευρώπης.

Τέλος η ουδετερότητα

Με τη ρωσική αρκούδα να βρυχάται και τον Πούτιν να θέλει να ξαναχαράξει χάρτες και σύνορα, χώρες – κλειδιά εγκαταλείπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη στρατιωτική τους ουδετερότητα, προκειμένου να προφυλαχθούν.

Τελευταία προσθήκη στη λίστα η Μολδαβία, που με ορατό το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής στην Υπερδνειστερία, ανακοίνωσε ότι κινά τα γρανάζια για δημιουργία επαγγελματικών και άκρως εξοπλισμένων στρατιωτικών δυνάμεων.

Μάγια Σαντου, Πρόεδρος Μολδαβίας
Έχουμε πόλεμο ακριβώς στα σύνορά μας, άρα το αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά. Από αυτή την άποψη, η Δημοκρατία της Μολδαβίας… πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία άλλων ουδέτερων κρατών… για να εδραιώσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Και στέλνει στην Ουκρανία ειδικούς, για να συνδράμουν στην εκκαθάριση των περιοχών που εγκατέλειψαν οι Ρώσοι.

Έτοιμες να αποχαιρετήσουν την ουδετερότητα είναι και η Φινλανδία και η Σουηδία, που βρίσκονται με το ένα πόδι στο ΝΑΤΟ. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές ξεκαθαρίζει ο Στόλτενμπεργκ, στέλνοντας μήνυμα στη Μόσχα.

Γενς Στόλτενμπεργκ, Γ.Γ. ΝΑΤΟ
Όταν η Ρωσία προσπαθεί με έναν τρόπο να απειλήσει… να εκφοβίσει τη Φινλανδία και τη Σουηδία να μην υποβάλουν αίτηση… αυτό δείχνει απλώς πώς η Ρωσία δεν σέβεται το βασικό δικαίωμα κάθε έθνους… να επιλέξει τον δικό του δρόμο.

Γενοκτονία

Στον κυκεώνα τον εξελίξεων, την οργή του Κρεμλίνου προκάλεσε και η ομόφωνη έγκριση ψηφίσματος απο το κοινοβούλιο του Καναδα, που αναγνωρίζει ως γενοκτονία των Ουκρανών, τις ρωσικές θηριωδίες.

Χεδερ Μακφερσον, Βουλευτής NPD
Υπάρχουν ξεκάθαρες και άφθονες αποδείξεις… συστηματικών και μαζικών εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας… που διαπράχθηκαν σε βάρος του ουκρανικού λαού… απο τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Και σχεδόν ταυτόχρονα, ο Καναδάς ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος 203 προσώπων, τα οποία θεωρεί συνεργούς στην προσπάθεια προσάρτησης του Ντονμπάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.