Με αναστάσιμη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τίμησε σήμερα η Κορώνη, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια.

Η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στη θαυματουργό Ελεήστρια και στις ευεργεσίες της προς τους ευσεβείς κατοίκους της Κορώνης, ευχόμενος να χαρίζει υγεία και να σκέπει όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σήμερα που η ανθρωπότητα μαστίζεται από σκληρές δοκιμασίες.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κομώπολης, την οποία ακολούθησε πλήθος πιστών.

Με το πέρας της λιτανείας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον των προτομών του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Β. Καπέλιος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.