Γράφει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Οι προσευχές μας για τον Άγιο Ρόδιο Ιεράρχη.

Ο Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ.κ. Αμφιλόχιος εισήχθη στο Κρατικό Νοσοκομείο Ρόδου και παρακαλούμε τον φιλόθρησκο λαό για προσευχή, στον Άγιο Ρόδιο Ιεράρχη και Γέροντα πολλών απανταχού της γης, για ταχεία ανάρρωση.

Ο κατά κόσμον Αδαμάντιος Τσούκος, γεννήθηκε το 1938 στη Λάρδο της Ρόδου. Φοίτησε στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και το 1959 ενεγράφη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962 εκάρη μοναχός στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την επομένη χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Σχολάρχη, Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο. Από τον ίδιο Μητροπολίτη χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στις 14 Ιουλίου 1963. Το ίδιο έτος έλαβε και το πτυχίο της Θεολογίας, υποβάλλοντας διατριβή με θέμα «Η δογματική διδασκαλία του Κορανίου».

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης παρέμεινε για ακόμη ένα έτος με εντολή του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. Από το έτος 1964 έως το έτος 1968 βρέθηκε στην Πάτμο, κοντά στον Γέροντα Αμφιλόχιο Μακρή διακονώντας την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού.

Το 1969 διορίστηκε Καθηγητής στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, ενώ το 1972 μετέβη στην Αφρική όπου εργάστηκε ως ιεραπόστολος στην Κένυα, στην Τανζανία και στο Ζαΐρ. Το έτος 1974 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Νικόλαο στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λουμπούμπασι του Ζαΐρ. Το έτος 1978 επέστρεψε στην Πατμιάδα σχολή, όπου και δίδαξε έως το 1989.

Τότε ο Μητροπολίτης Ρόδου Απόστολος τον κάλεσε στη Ρόδο, όπου και διορίστηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Στις 22 Μαΐου 1990 ενθρονίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θαρρίου. Στις 9 Ιουλίου 2005 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ερυθρών, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Ρόδου. Στις 13 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας. Στις 30 Μαΐου 2018 εξελέγη Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας.

Γνωρίζετε ποια είναι η Ιερά Μητρόπολη Γάνου και Χώρας;

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Γρηγορη αναρρωση κ η Παναγια μαζι του!! Την αγαπη μας!