Στη δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, έγινα δεκτοί 102 κληρικοί του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από οκτώ αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρωσίας, δήλωσε αδυναμία περαιτέρω άρνησης σε κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι οποίοι επέβαλαν αιτήσεις για υπαχθούν στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκκλησία της Ρωσίας αποφάσισε επίσης την δημιουργία Πατριαρχικής Εξαρχίας στην Αφρική με τον τίτλο “Κλίνσκι”.

Μητροπολίτης Κλιν και Πατριαρχικός Έξαρχος Αφρικής, διορίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ερεβάν και Αρμενίας Λεωνίδας, μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η ποιμαντική ευθύνη της Πατριαρχικής Εξαρχίας Νότιας Αφρικής περιλαμβάνει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Δημοκρατία του Κονγκό, τη Δημοκρατία της Γκαμπόν, τη Δημοκρατία της Ισημερινής Γουινέας, τη Δημοκρατία της Κένυας, τη Δημοκρατία του Κονγκό Η Ουγκάντα, η Δημοκρατία της Μαδαγασκάρης και όλα τα άλλα αφρικανικά κράτη νότια αυτών.

Η σταυροπηγιακή ενορία του Πατριαρχείου Μόσχας στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής εντάχθηκε επίσης στη Μητρόπολη Νότιας Αφρικής.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης της Επισκοπής Νοτίου Αφρικής θα φέρει τον τίτλο: «Γιοχάνεσμπουργκ και Νοτίας Αφρικής».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.