Το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το οποίο κόμισε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίος Μπατσάκης, κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, συμπροσευχομένων του Σεβ. Αυστραλίας κ. Μακαρίου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και Κνωσού κ. Προδρόμου. Επίσης, παρέστησαν ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόδωρος Μεϊμάρης.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας ομίλησε καταλλήλως για τη βιωτή του εορταζόντος Αγίου στο πολυπληθές εκκλησίασμα ευχαριστώντας τους παρισταμένους Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς και τις αρχές του τόπου για την παρουσία τους. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ανδρέα και των ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων ενώ τέλος το λόγο έλαβε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, ο οποίος μετέφερε εκ μέρους των Αρχιερέων τις προσωπικές τους εγκάρδιες ευχές προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα ευχόμενος έτη πολλά και καρποφόρα.

Παρέστησαν ακόμα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευμένιος, ο Άρχων Πρωτέκδικος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Ανδρέας Γιακουμάκης, ο Υπογραμματεάς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο γραμματεάς της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Πετρογιάνννης, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Ε. Κ. Πρωτοπρεσβ. Ζαχαρίας Αδαμάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιώργος Λογιάδης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Περιφερ. Σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, οι πρώην Βουλευτές κα Μαρία Σκραφνάκη και κ. Εμμανουήλ Στρατάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος καθώς και αντιδήμαρχοι του Δήμου Μινώα, εκπρόσωποι της 133 Σ.Μ. Καστελλίου και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και τοπικών συλλόγων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.