ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Φωτιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, σε δασική έκταση πλησίον της Ιεράς Μονής Γοργουπηκόου, στη Μάνδρα Αττικής.

Για την φωτιά άμεσα κινητοποιήθηκαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ με δεκαοκτώ πυροσβέστες και εννέα οχήματα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Από αέρος για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων, ρίψεις νερού εκτελεί ένα ελικόπτερο.

Τι να κάνεις σε περίπτωση πυρκαγιάς

Η πυρασφάλεια είναι συνήθως από τα πρώτα πράγματα που μας μαθαίνουν τόσο στο σχολείο, όσο και όταν πηγαίνουμε σε μια καινούργια δουλειά. Όλοι ξέρουμε σε μεγάλο βαθμό, ότι η καλύτερη προστασία από τη φωτιά, δεν είναι άλλη από την πρόληψη.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε, είναι να πάρουμε όλα τα’ αναγκαία μετρά που θα μας επιτρέψουν είτενα φροντίσουμε να μην ξεκινήσει ποτέ μία πυρκαγιά ή να την σταματήσουμε εν τη γενέσει της.

Από κει και μετά, τόσο στο σχολείο όσο και στη δουλειά μας, μας μαθαίνουν τι να κάνουμε και πώς να δράσουμε ήρεμα και οργανωμένα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πολλές φορές μάλιστα, γίνονται τώρα κι ανάλογες ασκήσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν και ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να φερθούμε αν ξεσπάσει μία πυρκαγιά στον χώρο εργασίας μας, λίγοι από εμάς ξέρουμε πως ν’ αντιδράσουμε και να φερθούμε αν βρεθούμε μόνοι μας αντιμέτωποι με μία πυρκαγιά, ακόμη και αν αυτή ξεσπάσει στο ίδιο μας το σπίτι.

Ας δούμε λοιπόν έναν γρήγορο και περιεκτικό «Οδηγό Επιβίωσης» σε περίπτωση που ξεσπάσει οπουδήποτε μία φωτιά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.