Σε τροχιά πληρωµής δείχνει να µπαίνει η β’ δόση των Νέων Αγροτών του 2016. Η διαδικασία φαίνεται πως ξεκολλάει από τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και έχει προγραµµατιστεί να ανοίξει η πλατφόρµα για την αποπληρωµή των δικαιούχων που εντάχθηκαν σε αυτό και περιµένουν την τελευταία δόση, σύµφωνα µε δέσµευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον βουλευτή της Ν∆ Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού.

Στο σηµείο 10 της παραγράφου 3.4.2 του κεφαλαίου ΙΙ προστίθεται «ή εφόσον δεν µπορεί να αξιολογηθεί ο παραγωγός για την τήρηση δεσµεύσεων πρασινίσµατος σε περίπτωση που δεν συµµετέχουν στις δράσεις Αγροτικής Ανάπτυξης Μ8.1-Μ10-Μ11».

Στην παράγραφο 3.4.2 του κεφαλαίου ΙΙ προτίθεται «12. Για µεταβολή ένδειξης Ξηρικό/Ποτιστικό όταν ένα ΑΦΜ έχει ενταχθεί στο Μ10.1.04. Η έγκριση θα πραγµατοποιείται κατόπιν ελέγχου όταν η δηλωθείσα καλλιέργεια είναι ξηρική/ποτιστική (π.χ χειµερινά σιτηρά)».

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες και Ενίσχυση µικρών εκµεταλλεύσεων: Στο σηµείο 2 της παραγράφου 4.8.6 του κεφαλαίου ΙΙ προτίθεται «Κατά παρέκκλιση επιτρέπεται η υποβολή αιτήµατος διοικητικής πράξης για προσθήκη επίσπορης για δικαιούχους των υποµέτρων 4.1 και 6.1 και 6.3 σε αγροτεµάχια που δεν είχε εξ αρχής δηλωθεί επίσπορη».

∆ιοικητικές πράξεις από παραγωγούς µέχρι 15 Φεβρουαρίου

Όσον αφορά τις διορθώσεις προφανών σφαλµάτων για τις αιτήσεις του έτους 2020, µέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, εκτός της ενιαίας αφορά και τα προγράµµατα, µε την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ να αναφέρει σχετικά:

Κοµφούζιο: Στην παράγραφο 3.2.3. του κεφαλαίου ΙΙ προτίθεται τελευταίο εδάφιο: «Κατά παρέκκλιση για τους (ενταγµένους) παραγωγούς για τους οποίους σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΟΠΣΑΑ υπάρχει ενεργό Τεχνικό ∆ελτίο για το έτος 2020 (3η πρόσκληση), επιτρέπεται σε επίπεδο αίτησης και αγροτεµαχίου η προσθήκη παράλληλης δράσης 10.1.08 και µετά την πρώτη πληρωµή του Μέτρου».

Ποτε μπαινουν οι συνταξεις Μαρτιου 2021.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.