Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, κατά την οποία αναμένεται να επικυρωθεί το Τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής o Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

Σύμφωνα με το Cyprus Times, η Ιερά Σύνοδος καλείται να εξετάσει σήμερα μία ένσταση που υποβλήθηκε στον έφορο εκλογών Γιάννη Χαριλάου από πλευράς του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου. Στη συνέχεια, αναμένεται να επικυρωθεί το τριπρόσωπο που καταρτίστηκε από τις ψήφους του λαού

Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους και ποσοστό 50,01%. Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστολου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ποσοστό 29,99% και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους και ποσοστό 14,57%.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.