Με τις τιμές που αρμόζουν σε ήρωες, η πολιτεία φρόντισε σήμερα να μεταφερθούν για να ταφούν στην γη που τους γέννησε, οι έξι ΕΛΔΥΚαρέοι και ένας ελλαδίτης καταδρομέας που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος εκείνο το δύσκολο καλοκαίρι του 1974.

Πρόκειται για τους Συνταγματάρχες Κωνσταντίνο Κόκκα και Νικόλαο Γιαννακόπουλο και τους έφεδρους ανθυπασπιστές Θωμά Κουκούλη, Χαράλαμπο Καραγκούνη, Δημήτριο Βελώνα, Δημήτριο Θανόπουλο, αλλά και τον καταδρομέα Χριστόδουλο Δοϊτσίδη που ήταν στο Νοράτλας που κατέπεσε στη Λευκωσία.

Παρουσία συγγενών των επτά ηρώων το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην παρουσία της πολιτειακής, της θρησκευτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της Κύπρου, αλλά και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά.

“Αποτελεί τον φάρο για όλους τους Έλληνες, για την εθνική αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια.”

Φώτης Φωτίου – Επίτροπος Προεδρίας
“Στις επτά λειψανοθήκες που βρίσκονται μπροστά μας, καταθέτουμε όλη την αγάπη μας εκφράζοντας τον θαυμασμό μας για την υπέρτατη θυσίας τους.”

Τα λείψανα μεταφέρθηκαν νωρίς το απόγευμα με C-130 στην Ελλάδα, σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας

Τις επόμενες ημέρες θα ταφούν ο καθένας με τιμές ήρωα στους τόπους καταγωγής τους, 47 ολόκληρα χρόνια μετά την θυσία τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.