Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναμένεται να ζητήσει την έγκριση των Ιεραρχών προκειμένου να φέρει εκτός ημερησίας διατάξεως στην συζήτηση, το ουκρανικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Δ.Ι.Σ. αναγνώρισε το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου ο Μακαριώτατος θα θέσει το θέμα στην Ιεραρχία.

Δεν αποκλείεται επίσης οι Ιεράρχες να αναφερθούν στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και στην συνέχιση του διαλόγου με την κυβέρνηση για θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αρχής γενομένης με τα άρθρα που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας -Εκκλησίας και τον πολιτικό όρκο.

Έως τώρα οι εισηγητές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις τοποθετήσεις τους έχουν ταχθεί κατά της αναθεώρηση του «Άρθρου 3»

Τέλος την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, η Ιεραρχία θα εκλέξει τρεις νέους Μητροπολίτες για τις μητροπόλεις που έχουν χηρέψει (Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου) αλλά και δύο βοηθούς επισκόπους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.