Έκκληση προς τις ενορίες να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να ενισχύουν της δραστηριότητές τους για τη στήριξη της οικογένειας, αλλά και στους πιστούς να καλλιεργήσουν μέσω προσευχής και καλών πράξεων τη χριστιανική εκπαίδευση και το φιλανθρωπικό πνεύμα στην οικογένεια και την κοινωνία απευθύνει η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Σε ειδική συνεδρίαση που ήταν αφιερωμένη στην Ποιμαντική φροντίδα της Οικογένειας, προεδρεύοντος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, η Ιερά Σύνοδος υπογράμμισε ότι φέτος εν μέσω της σοβαρής αυτής πανδημίας, η Εκκλησία έχει προσαρμόσει τις ποιμαντικές της μεθόδους σε μια δύσκολη πραγματικότητα, μεταδίδοντας το μήνυμα του Ευαγγελίου ακόμη και στο διαδικτυακό περιβάλλον .

Ωστόσο, επισημαίνει ιδιαίτερα τα ψηφιακά μέσα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη φυσική παρουσία των πιστών στη λειτουργική ζωή της κοινότητας. Επίσης, η τηλεργασία και η διαδικτυακή εκπαίδευση είναι απλώς μια προσωρινή λύση, έως ότου ξεπεραστεί η κατάσταση που προκαλείται από την πανδημία.

Το κλείσιμο των σχολείων έχει επηρεάσει σημαντικά την εκπαιδευτική διαδικασία, με τους μαθητές και τους δασκάλους να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για διαδικτυακά μαθήματα .
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ιερή Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας αποφάσισε να ενισχύσει τις δράσεις της ώστε να στηρίξει την οικογένεια μέσα στις νέες αυτές συνθήκες μέσω στοχευμένων δράσεων

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.