Καρδιακώς εύχομαι στην αγιότητά σας την ημέρα των ονομαστηρίων σας, ἀδιαλείπτως μνημονεύοντες ὑμῶν τοῦ ἔργου τῆς πίστεως καὶ τοῦ κόπου τῆς ἀγάπης καὶ τῆς ὑπομονῆς τῆς ἐλπίδος τοῦ Κυρίου ἡμῶν ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ ἔμπροσθεν τοῦ Θεοῦ καὶ πατρὸς ἡμῶν (Προς Θεσσ. Α’ 1. 3), Θέσατε ολόκληρη τη ζωή σας στο δρόμο προς το όφελος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Πολωνίας, της Επισκοπής της, ενώ κλήρος και λαός τώρα προσεύχονται για την ενίσχυση της πνευματικής και σωματικής σας ισχύος του Σου, να σας δίνει άφθονα το έλεός του ο Θεός και ἡ εἰρήνη τοῦ θεοῦ ἡ ὑπερέχουσα πάντα νοῦν φρουρήσει τὰς καρδίας ὑμῶν καὶ τὰ νοήματα ὑμῶν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ. (Προς Φιλιππ. 4. 7).

Σε αυτές τις προσευχές, οι πιστοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσθέτουν τη φωνή τους, ευχόμενοι σε εσάς καλή υγεία, παρρησία και την αιώνια βοήθεια του Θεού σε περαιτέρω προσπάθειες.

Χρόνια σας πολλά!

Με αδελφική εν Χριστώ αγάπη!»

Τις ευχές του στον Μακαριώτατο έστειλε και ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, που έγραψε με τη σειρά του:

«Ο Άγιος Σάββας της Σερβίας, του οποίου το όνομα ελάβατε κατά τη μοναχική κουρά σας, να σας βοηθά κατά τη διάρκεια του έργου σας στην Αγία του Χριστού Εκκλησία με την άγρυπνη μεσολάβησή του προς το Θρόνο του Θεού.

Εμπνευσμένος από το παράδειγμα και τις αρετές του ουρανίου προστάτη σας, πάντα προσπαθείτε να μιμείστε αυτόν τον ένδοξο άγιο του Θεού, να ορθοτομείτε τον λόγο της αλήθειας (2 Τιμ. 2.15) και να δίνετε έτσι ένα δείγμα της χριστιανικής ζωής σε αρχιερείς, ιερείς και πιστούς.

Είστε ο πνευματικός πατέρας και σοφός μέντορας των ορθοδόξων χριστιανών της Πολωνίας, οδηγείτε το ποίμνιο στην αγία του Πατρός πίστη, διδάσκοντας τους να περνούν τη ζωή σύμφωνα με τις εντολές του Ευαγγελίου των Αποστόλων: πάντα ὑμῶν ἐν ἀγάπῃ γινέσθω (Προς Κορινθίους 16. 14)».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.