ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθη λαού αυτήν την ώρα στον Πειραιά για την υποδοχή και ενθρόνιση της περιπύστου και θαυματουργού ιεράς εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γαλακτοτροφούσης.

Πειραιάς ΤΩΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η υποδοχή και ενθρόνιση της περιπύστου και θαυματουργού ιεράς εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γαλακτοτροφούσης, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Κυρίου Πειραιώς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Θα ακολουθήσει η τέλεση ιεράς Παρακλήσεως και στις 21:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Αύριο το πρωί 03/07 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Στις 18:30 θα τελεσθούν η Παράκληση της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης και ιερό ευχέλαιο.

Ο εικονιστικός τύπος της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας είναι αξιόλογος, ευρέως γνωστός και λίαν αγαπητός, στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο προικισμένος αγιογράφος που τον δημιούργησε (τον τύπο) τον εμπνεύστηκε από την ευαγγελική διήγηση της Γέννησης του Χριστού (Ματθ. β΄ 1-15, Λουκ. β΄ 1-20) και από το ευαγγελικό εδάφιο: «Μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε και μαστοί ους εθήλασας (Λουκ. ια΄ 27).

Οι εικόνες της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας θεωρούνται και είναι «χριστουγεννιάτικες», καθόσον παρουσιάζουν τη Θεοτόκο να κρατάει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Χριστό και να Τον τρέφει με το γάλα της (να Τον θηλάζει).

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Παναγία η Γαλακτοτροφούσα-3 ΙουλίουΦανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.