Της Κατερίνας Ιωάννου-«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της», δήλωσε στο άκουσμα της απόφασης ότι αθωώνεται, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου.

Αφού διαπίστωσε ψέματα, αντιφάσεις και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις εκ μέρους της γυναίκας που τον κατήγγειλε ότι την βίασε, το Δικαστήριο  έκρινε την παραπονούμενη ως πλήρως αναξιόπιστη.

Απόφαση Κακουργιοδικείου
Η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής στηριζόταν στη μαρτυρία της παραπονούμενης, η οποία δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε, αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κύρια και καίρια σημεία.

Τα ψέματα

Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου, ήταν ξεκάθαρη – δίνοντας μέσα από μία μακροσκελή ανάλυση ένα προς ένα τα σημεία στα οποία η γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις και ισχυρισμούς που τελικά αποδείχθηκαν ψευδείς.

Ημερομηνίες
Συμβάν
Επιταγή
Με την βασική μάρτυρα να αναγκάζεται σε πολλές εκ των περιπτώσεων να αλλάξει την εκδοχή που έδιδε περί βιασμού, αφού το Κακουργιοδικείο έδωσε χαρακτηριστικά πέραν των είκοσι περιπτώσεων στις οποίες η καταγγέλλουσα έλεγε άλλα στη Δικαστική αίθουσα, άλλα ενώπιον των Αρχών και άλλα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μιχάλης Πικής, Δικηγόρος
«Αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος με τη σημερινή αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου. Το Κακουργιοδικείο μέσα από μία εξονυχιστική ανάλυση της μαρτυρίας έκρινε την παραπονούμενη καθόλα αναξιόπιστη, διαπιστώνοντας ότι περιέπεσε σε καίριες αντιφάσεις, προέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς τόσο στην κατάθεσή της, όσο και στα όσα είπε σε άλλους μάρτυρες».

Η καταγγελία αναγράφει ότι το αδίκημα είχε διαπραχθεί τον Απρίλιο του 2011, στο γραφείο του τότε Μητροπολίτη, στη Λάρνακα. Στις 2 Αυγούστου, ο τέως Κιτίου δεν ορκίζεται στο Ευαγγέλιο και με “ανωμοτί δήλωση”, αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει «καθαρός» στην κατηγορία βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η παραπονούμενη να κατηγορηθεί για ψευδή μαρτυρία.
Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Σε βάρος του 83χρονου ιεράρχη εκκρεμεί και άλλη υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ασεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.