Αναστάτωση αλλά και θλίψη και στην Εκκλησία της Κρήτης έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον ιερέα που δάγκωσε και εξύβρισε αστυνομικό το βράδυ της Κυριακής και πλέον είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Μιλώντας στο neakriti.gr ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης εξέφρασε τη λύπη για το συμβάν χαρακτηρίζοντας το απαράδεκτο, προσθέτοντας παράλληλα ότι θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από πλευράς Εκκλησίας της Κρήτης και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ένας ιερέας να εκθέτει την Εκκλησία της Κρήτης με τέτοιο τρόπο και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη για την Εκκλησία περίοδο.

«Με πολύ θλίψη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης για το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή το βράδυ. Είναι απαράδεκτο και το καταδικάζουμε απερίφραστα και δεν συνάδει η συμπεριφορά αυτή που περιγράφεται από τους δημοσιογράφους με τη συμπεριφορά ενός ιερέα».

Όπως ήταν φυσικό ο Αρχιεπισκοπος Κρήτης έχει ενημερωθεί για το θέμα μην κρύβοντας και εκείνος την θλίψη του για το συμβάν που αν και μεμονωμένο αν μη τι άλλο, έχει θορυβήσει εντόνως τους ιερείς του νησιού αλλά και τους πιστούς.

«Είμαστε όλοι μας στενοχωρημένοι και μόνο θλίψη μας έχει προκαλέσει. Λυπούμαστε για όλα όσα συνέβησαν ως Αρχιεπισκοπή Κρήτης και για τον λόγο αυτό ζητήσαμε να ενημερωθούμε επισήμως από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηράκλειου, μας ενημέρωσαν και τους ευχαριστούμε για αυτό. Δεν μπορεί ένας ιερέας να εκθέτει την Εκκλησία της Κρήτης με τέτοιο τρόπο και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύει η Εκκλησία.

Ξαναλέω είναι απαράδεκτο, ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος καθώς πρόκειται για μία κίνηση που εκθέτει την Εκκλησία μας. Θα συλλέξουμε στοιχεία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αφού εκτός από τα αδικήματα τα ποινικά υπάρχει και ηθικό ζήτημα. Δεν μπορεί ένας ιερέας να συμπεριφέρεται έτσι και να εκθέτει την ιερατική μας οικογένεια».

Ενώ αναφορικά με το τι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ο πρωτοσύγκελος πρόσθεσε στο neakriti. gr: «Μετά την ενημέρωση από την αστυνομία, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Θα σχηματιστεί φάκελος ανακρίσεων από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης ο οποίος θα υποβληθεί στο Επισκοπικό Δικαστήριο που θα αποφασίσει για τον συγκεκριμένο ιερέα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.