Μπορεί τα μέτρα προστασίας να οδήγησαν στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο πολλοί κάτοικοι της Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα από το διαδίκτυο κάθε ημέρα τη Θεία Λειτουργία, ακόμη και της ενορίας τους.

Κι αυτό γιατί αρκετοί δήμοι πήραν την πρωτοβουλία να μεταδώσουν ζωντανά τις Ακολουθίες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους ή με παραπομπή από την ιστοσελίδα τους στην ιστοσελίδα των Ιερών Ναών.

Ο δήμος Ιλίου θα κάνει απευθείας μετάδοση (ilion.gr) και μάλιστα κάθε ημέρα από διαφορετικό ναό της πόλης. Χτες Κυριακή των Βαΐων έγινε η αρχή από το Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και θα συνεχιστούν οι μεταδόσεις τη Μεγάλη Δευτέρα από τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, τη Μεγάλη Τρίτη από τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου, τη Μεγάλη Τετάρτη από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, τη Μεγάλη Πέμπτη από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη Μεγάλη Παρασκευή από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και το Μεγάλο Σάββατο από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στη Φυλή, η μετάδοση θα γίνει όλες τις ημέρες μέχρι και την Ανάσταση από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου των Άνω Λιοσίων. Η δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του εν λόγω Ιερού Ναού, δημιούργησε την τεχνική υποδομή για τη μετάδοση μέσω ηλεκτρονικού συνδέσμου στο κανάλι του δήμου στο youtube.

Από διαφορετικό Ναό κάθε ημέρα και από τις τρεις δημοτικές ενότητες, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα κάνει τη μετάδοση μέσω της διαδικτυακής του τηλεόρασης (vvv.gov.gr/webtv), χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αντωνίου.

Και ο συγκεκριμένος δήμος ξεκίνησε χτες με μετάδοση από τον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βάρη και θα συνεχίσει τη Μεγάλη Δευτέρα από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη στη Βούλα, τη Μεγάλη Τρίτη από τον Ι.Ν. Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, τη Μεγάλη Τετάρτη από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Βάρκιζα, τη Μεγάλη Πέμπτη από τον Ι.Ν. Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί την Αποκαθήλωση από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Βούλα και τον Επιτάφιο Θρήνο το απόγευμα από τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στη Βάρη, το Μεγάλο Σάββατο το πρωί τη Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βάρη και την Τελετή της Ανάστασης από τον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας.

Στη γειτονική Γλυφάδα, η ζωντανή μετάδοση θα γίνει από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου (glyfada.gr/megalievdomada2020-akolouthies) και θα χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας ειδικός εξοπλισμός με ρομποτικές κάμερες εντός του κάθε Ναού. Χτες η μετάδοση έγινε από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και τη Μεγάλη Δευτέρα από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, τη Μεγάλη Τρίτη από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, τη Μεγάλη Τετάρτη από τον Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου της Τερψιθέας, τη Μεγάλη Πέμπτη από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος της Τερψιθέας και το απόγευμα από τον Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου της Τερψιθέας, το Μεγάλο Σάββατο το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και την Ανάσταση από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον δήμο Αγίου Δημητρίου θα γίνει η αναμετάδοση των Ακολουθιών μέσα από την ιστοσελίδα του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (in-ad.gr) και το κανάλι του στο youtube.

Στον Άλιμο ο δήμος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, θα μεταδώσει τις Ακολουθίες μέσα από ειδικό σύνδεσμο της webtv (live.localtv.gr/zontani-sindesi-dimos-alimou). Αναλυτικά, τη Μεγάλη Δευτέρα από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, τη Μεγάλη Τρίτη από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, τη Μεγάλη Τετάρτη από τον Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, τη Μεγάλη Πέμπτη από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος και το απόγευμα την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου από τον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος, όπως από τον ίδιο Ιερό Ναό θα μεταδώσει και την Ακολουθία της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο.

Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού θα κάνει τη ζωντανή μετάδοση όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και τον Εσπερινό της Κυριακής του Πάσχα, από τον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης (faneromenihol.gr).

Τέλος, ο δήμος Ηρακλείου θα μεταδώσει ραδιοφωνικά τις Ακολουθίες μέσα από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του «Επικοινωνία 94FM», αλλά και με streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του δημοτικού σταθμού (94fm.gr).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.