Εκκλησία Γεωργίας: Δείτε φωτογραφίες από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Με την ευκαιρία της μνήμης του Αποστόλου Θωμά (με το παλαιό ημερολόγιο) στις 19 Οκτωβρίου στην Ιερά μονή του Αγίου Νικολάου του Κιντσβίσι (ΙΓ’ αι.) της Ιεράς Μητροπόλεως Ρουίσι και Ουρμπνίσι, με την ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωβ του Πατριαρχείου Γεωργίας τελέστηκε η αρχαιοπρεπή και αρχαιότερη Θεία Λειτουργία του Αποστόλου Ιακώβου Αδελφοθέου, η οποία αποτελούσε τη κύρια Λατρευτική Πράξη της Πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας αλλά και της Εκκλησία της Γεωργίας μέχρι τον ΙΑ’ αιώνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιερού Συλλείτουργου, οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα της άμεσης οπτικής πρόσβασης επί των Τελουμένων, επειδή ακριβώς η Τέλεση της Αναιμάκτου Μυσταγωγίας, πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Ιερό Βήμα και ενώπιον του εκκλησιαστικού πληρώματος.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωβ Δικαίου Ιερομόναχος Ιερώνυμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρουίσι και Ουρμπίσι και ο Ιερομόναχος Ειρηναίος, κληρικός της ίδιας Μητρόπολης.
Σημείωση: Το λειτουργικό ένδυμα των Λειτουργών πατέρων έμοιαζε, όσο το δυνατόν περισσότερο, με τη λειτουργική ενδυμασία των πατέρων που λειτουργούσαν στην Α’ χιλιετία.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.