Το βιβλιοπωλείο του Σαμ Τσέκουα, που είχε κλείσει το 2012, ανοίγει και πάλι δίνοντας την ευκαιρία στους ομογενείς και όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με το ελληνικό βιβλίο.

Οι εκδόσεις Seaburn, όπως θα ονομάζεται και πάλι το βιβλιοπωλείο, συνέχισαν να λειτουργούν αυτά τα χρόνια από το Λονγκ Αϊλαντ όπου ο φιλέλληνας Σαμ Τσέκουα διέθετε στους ενδιαφερόμενους τα βιβλία που επιθυμούσαν.

«Ανοίγουμε και πάλι. Η αγάπη μου για την Ελλάδα και για τα γράμματα δεν θα σταματήσει μέχρι να πεθάνω. Είναι μια ειλικρινής αγάπη, την οποία θα ήθελα να την μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Η προσφορά της Ελλάδας είναι μεγάλη και δεν θα πάψω να την μεταδίδω. Τα ελληνικά γράμματα πρέπει να ενισχύονται στα σχολεία. Παλαιότερα πήγαινα στα σχολεία και έλεγα ότι όποιος μαθαίνει Ελληνικά είναι σαν να έχει τελειώσει το μισό πανεπιστήμιο γιατί είναι μια πλούσια γλώσσα που έχει ρίζα στον παγκόσμιο πολιτισμό», δήλωσε στον «Ε.Κ» ο κ. Τσέκουα.

Το βιβλιοπωλείο αναμένεται να ανοίξει στο τέλος του μήνα. Θα διαθέτει βιβλία λογοτεχνικά, παιδικά, λεξικά, αλλά και βιβλία που εκδίδει ο οίκος Seaburn.

«Θα φέρνουμε βιβλία από την Ελλάδα. Όποιος θέλει θα μπορεί να παραγγέλνει βιβλία και εμείς θα τα φέρνουμε. Σε 4 ημέρες μέχρι μια εβδομάδα. Υπάρχει συνεργασία με βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα, ενώ φτιάχνουμε και ιστοσελίδα όπου θα έχουμε όλα τα βιβλία για να μπορεί ο κόσμος να κάνει παραγγελίες», επισημαίνει ο Σαμ Τσέκουα.

Ο ίδιος, προσθέτει πως θέλει το βιβλιοπωλείο να γίνει ένα στέκι ελληνικό. «Είναι ντροπή για μια χώρα που έσπειρε το φως σε όλο τον Κόσμο να μην κρατάει μια μικρή λυχνία, να μην μπορεί ένα ελληνόπουλο να βρίσκει βιβλία από την πατρίδα του. Έχουμε τόσα ελληνικά εστιατόρια. Οσο ζω στην Αστόρια και την Αμερική θα υπάρχει ένα ελληνικό βιβλιοπωλείο. Είναι ο τρόπος μου να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε μια χώρα που με έθρεψε πνευματικά».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Μπορουμε να μάθουμε τη διεύθυνση που θα ανοίξει..ευχαριστω εκ των προτερων