Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Φιλλανδίας καταδικάζει έντονα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για πόλεμο. Ο Ουκρανικός λαός πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε μέσο: τόσο οικονομικά μέσω πρωτοβουλιών όσο και πνευματικά μέσω προσευχών. Με την βοήθεια του εκκκλησιαστικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου μας, δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς. Η Εκκλησία μας ετοιμάζεται επίσης να βοηθήσει και να υποστηρίξει πιθανό κύμα προσφύγων.

Απευθύνουμε επίσης έκκληση στους επισκόπους και τους ιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας να προάγουν την ειρήνη.

Πράγματι, οι σκέψεις μας αυτή την δύσκολη στιγμή είναι στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, ο οποίος τώρα τρέπεται σε φυγή κυρίως προς τα εδάφη γειτονικών χωρών εξαιτίας της φρίκης του πολέμου. Οι αθώοι είναι πάντα τα περισσότερα θύματα του πολέμου και ιδιαίτερα η μοίρα των παιδιών είναι φρικτή.

Εδώ και τώρα πρέπει να αγωνιστούμε με προθυμία και αρμονικά για την ειρήνη. Ελπίζουμε ότι ο Ρωσικός λαός δεν θα κατηγορηθεί για αυτήν την κατάσταση και ότι δεν θα προκληθεί διχόνοια μεταξύ των πιστών που ζουν στη Φινλανδία. Κάθε πιστός είναι εξίσου αγαπητός και πολύτιμος για εμάς ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Προτρέπουμε όλους να μνημονεύουν τους πληγέντες στις προσευχές τους, και επίσης τους κληρικούς να αναπέμψουν δεήσεις υπέρ της ειρήνης στις ιερές ακολουθίες . Ας προσευχηθούμε μαζί!

Ακόμη, η πιθανή κλιμάκωση του πολέμου ανησυχεί πολλούς. Σύμφωνα με την ηγεσία της χώρας μας, προς το παρόν δεν υπάρχει ενδεχόμενο στρατιωτικής απειλής για την χώρα μας. Βεβαίως, ως εκκλησία, προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό να συνεχίσουμε να ζούμε «ἤρεμον καὶ ἡσύχιον βίον διάγωμεν ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι» (Προς Τιμόθεον A΄ 2:2).

«ἄρα οὖν τὰ τῆς εἰρήνης διώκωμεν καὶ τὰ τῆς οἰκοδομῆς τῆς εἰς ἀλλήλους» (Προς Ρωμαίους 14:19).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.