Π ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ : Επιστολή στήριξης στον π Ανδρέα Κονάνο στέλνουν Εκπρόσωποι του Παλαιού Ημερολογίου αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε μετά την απόφαση του να παραιτηθεί από Ιερέας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ αδελφέ
Έφτασες ως εδώ. Το πώς έφτασες, δεν έχει σημασία.
Έφτασες ως εδώ με μία τεράστια βαλίτσα από συναισθήματα, όνειρα προδομένα, απογοητεύσεις, συγκινήσεις μυστικές, μικρές στιγμές-διαμάντια, ραγίσματα και μαχαιριές..
Ούτε που θυμάσαι πώς βρέθηκες να κουβαλάς αυτή τη βαλίτσα..
Ούτε που κατάλαβες πότε άρχισε να γεμίζει, να βαραίνει τις πλάτες σου. Τώρα σου φαίνεται τόσο βαριά, κι ας την κουβαλούσες σε όλη αυτή τη πορεία. Ίσως γι’αυτό να σταμάτησες την πορεία σου τόσο καιρό τώρα.. Ίσως να μην άντεχες αυτό το βάρος άλλο πια.. Ίσως..
Μα όσο και να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου με αυτή τη σκέψη, μέσα σου φωνάζει μια φωνή που σου θυμίζει ότι ήσουν ικανος να αντέξεις για πάντα!!!
Δεν είναι το βάρος που σε κούρασε, δεν είναι τα μουσκεμένα από τα δάκρυα ρούχα σου, είναι που δεν έσφιγγε το χέρι σου η ζεστασιά του δικού Του χεριού. Αυτό αρκούσε να σου δώσει ανάσα για χίλιες ζωές.
Η αγάπη είναι μεγάλη όταν την περιμένουμε ή όταν την χάνουμε.
Εσύ μπορεί να μην την είχες ποτέ, γι’ αυτό θέριεψε μέσα σου και έγινε βράχος ριζωμένος στης γης τα σπλάχνα, να τον δέρνουν τα κύματα της θάλασσας και να του δίνουν νέα σχήματα.. Κοίταξε να ζήσεις την αγάπη που έχασες. Καν’την τραγούδια,προσευχες. Καν’την βιβλία..
Έφτασες ως εδώ. Τί είναι το ‘εδώ’? Πού είναι? Τί υπάρχει παρακάτω? Υπάρχει άραγε παρακάτω? Μόνο ένα φως κρατάει συντροφιά.. Το δικό Του..
Και στο λέω μέσα απο τη δική μου απώλεια…
Το έζησα και πόνεσα και έκλαψα πολύ για αυτό…
Ήμουν κενός…
Ήμουν πάντα αυτός που κάτι του έλειπε.
Και τώρα να…η Αγάπη Του δεν μου λείπει.
Κάθε μέρα μεγαλώνει,ψηλώνει…και η αγάπη πονάει όταν ψηλώνει…
Όσο για όλους τους επικριτές και κατα τα αλλα φιλαδέλφους κληρικούς να θυμάσαι μόνο τα καλά,τότε που σε κανάκευαν για να πας να μιλήσεις στο ναό τους και να γεμίσει απο κόσμο που χάρη στη δική σου γλυκύτητα γινόταν.
Αυτοί είναι οι ίδιοι που τώρα έχουν να πουν ένα επικριτικό λόγο.
Επέτρεψε μου να τους πω πως εσύ αγαπάς περισσότερο το Θεό απο αυτούς και για αυτό ίσως θα πρέπει να σε σέβονται ΚΥΡΙΕ Ανδρέα Κονάνο.
Με εκτίμηση και σεβασμό.

ΠατέραςΠαρθένιος Βεζυρέας

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΩΝ.

2

Ποιός σας είπε κ. Φανούρη Ευατρατιε ότι αυτή η συνέντευξη που πήρατε από αυτόν τον πλανόδιο Βεζυρέα είναι επίσημη στήριξη και θέση της εκκλησίας των Παλαιημερολογιτων της Ελλάδος?? Αυτός καταρχάς είναι αυτοχειροτονιμενος και το
παίζει παλαιοημερολογίτης εδώ και χρόνια και διαστρεβλώνει την επίσημη εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών της Ελλάδος. Ούτε εκπρόσωπος είναι ούτε τον αναγνωρίζει η επίσημη εκκλησία και αρχιεπισκοπή των Παλαιοημερολογιτών της Ελλάδος. Που πάτε και τους βρίσκετε όλους αυτούς εσεις οι αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι κάθε φορά που θέλετε να αναφερθείτε για τους παλαιοημερολογίτες? Αυτά που δημοσιεύετε είναι ως εκ τούτου αναληθή και ψευδή και σηκώνουν αμη τι άλλο μήνυση. Παρακαλώ να ανακαλεσετε το δημοσίευμα πάραυτα διότι δεν έχει υπόσταση!!!