Έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope το ζήτημα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της ΔΙΣ θα είναι ο ορισμός Εξάρχου Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου καθώς ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του λόγω ασθένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Δ.Ι.Σ., εξ αιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου από την αδυναμία, λόγω ασθενείας, της άσκησης των καθηκόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κλήμεντος, πρόσφατα ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014 Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία προβλέπει ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται έξαρχος Μητροπολίτης ως Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.

Ο λόγος για τον οποίο η ΔΙΣ δεν προέβη στον ορισμό κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είναι ότι δεν είχε λάβει την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση του Μητροπολίτη Περιστερίου. Πλέον, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι αυτή έφτασε στην Ιερά Σύνοδο και για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως η ΔΙΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope, Έξαρχος Μητροπολίτης αναμένεται να οριστεί ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.