Στο στάδιο της οικοδόμησης εισήλθε ουσιαστικά από χθες ο νέος ναός του Αγίου Εφραίμ, στην περιοχή της Μονής Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα.

Οι οικοδομικές εργασίες άρχισαν με την δημιουργία του πρώτου τοίχου αντιστήριξης του ναού, ύψους πέντε μέτρων, που ανεγέρθηκε στο επίπεδο του κύριου δρόμου που οδηγεί προς τη Μονή.

Όπως δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης της Μονής Αγίου Νεοφύτου, Αλέξιος Εγκλειστριώτης, θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδος οι εναπομείνασες εργασίες στον εν λόγω τοίχο αντιστήριξης, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου τοίχου αντιστήριξης, ύψους 4,80 μέτρων, μέχρις ότου φθάσουμε στο φυσικό επίπεδο, πάνω στο οποίο θα κατασκευασθεί το πέδιλο του νέου ναού.

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος τόνισε ότι το έργο αποπερατώνεται χάρη πρωτίστως στην αφιλοκερδή εργασία παραγόντων όπως ο πολιτικός μηχανικός Άνθιμος Ιωάννου, από την Τάλα ο οποίος ανέλαβε την Στατική Μελέτη και εποπτεία του όλου έργου και του αρχιτεκτονικού γραφείου Ιωακείμ και Λοιζάς που εκπόνησε τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

« Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε τόσο την ευλογία και στήριξη της Παναγίας μας και του Αγίου μας, όσο και των πιστών, για να φέρουμε σε πέρας το όλο έργο, προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού, αλλά και της Παναγίας της Πλατυτέρας και του Αγίου Εφραίμ», κατέληξε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.