Κοιμήθηκε ο αγαπητός μοναχός της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγητρίας Ιεροθεος σε ηλικία 101 ετων. Στην προστασία της Παναγίας ψέλνει τώρα τα τροπάριά της. Ας έχουμε την ευχή του.

Γνωρίζετε τι σημαίνει ο ιδιορυθμίτης μοναχός; Ποια είναι τα είδη του Μοναστηριακού Βίου; Ποιο έχει Επικρατήσει στο Άγιον Όρος;

μοναχός Ιεροθεος της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγητρίας

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας βρίσκεται πάνω στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων Ορέων στα νότια του νομού Ηρακλείου, που αποτελούν το «Αγιον Όρος» της Κρήτης. Τα Αστερούσια υπήρξαν η κοιτίδα του Χριστιανισμού και αναπτύχθηκε σε αυτά πλούσια μοναστική και ασκητική παράδοση με κέντρο το Αγιοφάραγγο και το Μάρτσαλο.

Σε αυτή τη Ιερά Μονή υπάγεται και το προγενέστερο αυτής μοναστικό κέντρο των Αγίων Ευτυχιανών, όπου κατά την παράδοση ετάφησαν οι Άγιοι Ευτύχιος, Ευτυχιανός και Κασσιανή οι αυτάδελφοι. Αδελφοί της Μονής υπήρξαν και οι Άγιοι αυτάδελφοι Παρθένιος και Ευμένιος, οι κτήτορες της Ιεράς Μονής Κουδουμά.

Το ταπεινό αυτό μοναστήρι στέκει ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας και φιλοξενεί όσους πιστούς προσέρχονται στον χώρο του.

μοναχός Ιεροθεος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Οδηγητρίας

Φώτο: Νίκος Φρουδαράκης

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.