Εκοιμήθη ο Πάτμιος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεολόγος Γρύλλης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων. Εξεδήμησε εις Κύριον μετά από μακρά και σκληρή δοκιμασία από τον ιό.

Την είδηση μάθαμε από ανάρτηση του π. Ελευθέριου Χρυσοχόου, ο οποίος έγραψε αυτά τα πολύ ωραία λόγια:

«Ο Θεός να αναπαύει τον καλό συμπατριώτη μας, τον καλλικέλαδο και καταδεχτικό π. Θεολόγο και να παρηγορεί τους γονείς του και όλους τους οικείους του!

Πάντοτε θα τον μνημονεύουμε και θα αντηχεί στα αυτιά μας η γλυκιά φωνή του.
Πάντοτε θα είναι στα μάτια μας η εικόνα του να συνοδεύει από μικρό παιδί τον μουσικολογιώτατο πατέρα του και σεβάσμιο κληρικό της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου Πρωτ. π. Ιωακείμ.
Πάντοτε θα θυμόμαστε το γλυκό του χαμόγελο και την ωραία του παρουσία!
Να έχουμε την ευχή του!».

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Πάτμο στις 27 Ἰανουαρίου 1960. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατείχε δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικοδιδασκάλου. Διάκονος χειροτονήθηκε την 20ή Δεκεμβρίου 1984 από τον μακαριστό Επίσκοπο Ευρίπου κυρό Βασίλειο και Πρεσβύτερος την 8η Ιουνίου 1987 υπό του ιδίου.

Διετέλεσε Υπεύθυνος του Ιδρύματος Νεότητας «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» και από το 2004 Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων. Προ της χειροτονίας του υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Νικαίας, Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου Πειραιώς και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.