Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 21 Μαίου 2021, πλήρης ημερών ο Ιερεύς Γεώργιος Λούκης, συνταξιούχος Εφημέριος της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Λεωνιδίου.

Ο Ιερεύς Γεώργιος Λούκης, του Δημητρίου και της Ματίνας, εγεννήθη εις Μεξικό Αμερικής την 14ην Οκτωβρίου 1926. Απεφοίτησε εκ του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών. Την 3ην Φεβρουαρίου 1957 ενυμφεύθη την Ελένη Στυλ. Σκεύη μεθ΄ης απέκτησαν τέσσερα τέκνα.

Εχειροτονήθη υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού Β΄ Διάκονος την 14ην Δεκεμβρίου 1957 εις το Παρεκκλήσιον της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Πρεσβύτερος την επομένην ημέραν εις τον αυτόν Ιερόν Ναόν.

Έλαβεν υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄την πνευματικήν πατρότητα την 21ην Αυγούστου 1974 και το οφφίκιον του Οικονόμου την 28ην Μαρτίου 1979. Από της ημέρας της χειροτονίας του έως της συνταξιοδοτήσεώς του την 1ην Φεβρουαρίου 2010 διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Λεωνιδίου. Επίσης, διετέλεσε επί 33 έτη (1967-2001) Αρχιερατικώς Επίτροπος Λεωνιδίου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλή την Κυριακήν 23 Μαίου 2021 και ώραν 2:00 μ.μ., εις τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Λεωνιδίου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, εκπροσωπούντος τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.