Αγώνες των Σουλιωτών 2021: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες των Σουλιωτών και το ολοκαύτωμα του Κουγκίου.

Οι επετειακές  εκδηλώσεις για τους αγώνες των Σουλιωτών θα είναι λιτές, διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων χρόνων και χωρίς την αναπαράσταση, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας θα τιμήσει τους αγώνες των Σουλιωτών και τους πεσόντες στο ιστορικό Κούγκι.

Στις 11:30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος θα τελέσει τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ιστορικό χώρο του Σουλίου χωρίς την παρουσία προσκυνητών. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας θα τελέσει την Επιμνημόσυνο Δέηση στο Ηρώο των Σουλιωτών μπροστά από το Βουλευτήριο.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από την Εξοχωτάτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε αναλυτικά για τον Χορό του Ζαλόγγου και τους Αγώνες των Σουλιωτών για την ελευθερία.

Η εκδήλωση μνήμης για τους αγώνες των Σουλιωτών

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Φορέας: Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας σε συνεργασία με την Περιφερεαική Ενότητα Θεσπρωτίας.

  • Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου.
  • Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
  • Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Σουλιωτών στον χώρο του Βουλευτηρίου.
  • Εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας.

 

Τόπος: Ιστορικός χώρος του Σουλίου.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.