Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα δια στόματος του εκπροσώπου του Ντιμίτρι Πεσκόφ τους δημοσιογράφους για το ότι η Ρωσία παραμένει κοσμικό κράτος παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να αποτυπωθεί στο Σύνταγμα της χώρας η πίστη προς τον Θεό.

Είναι προφανές ότι το κράτος με κανένα τρόπο δεν θα απωλέσει τον κοσμικό του χαρακτήρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. {“Διαφυλάσσοντας την μνήμη των προγόνων μας που μας παρέδωσαν τα ιδανικά και την πίστη προς τον Θεό”}. Πράγματι υπάρχει μια τέτοια διατύπωση είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση που κατέθεσε ο πρόεδρο Πούτιν. Παράλληλα παρατήρησε ότι από το σχετικό κείμενο συνάγεται, ότι γίνεται αναφορά στα κοινά ιδανικά των Ρώσων.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει, σε ποιόν Θεό αναφέρεται στην πρόταση του ο Πούτιν. “Νομίζω ότι αυτό θα αποσαφηνισθεί έγκαιρα” δήλωσε ο Πεσκόφ, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημα, με ποιόν τρόπο αυτή η αποσαφήνιση θα διατυπωθεί και πώς το κράτος θα αντιμετωπίζει τους άθεους σε περίπτωση που υιοθετήσει τέτοιου είδους τροπολογίες.

Πριν λίγη ώρα εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Δούμας η νομοθεσία για τροποποίηση του Συντάγματος με απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία προβλέπει την αναφορά του Θεού στο ρωσικό Σύνταγμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.