ΕΓΚΩΜΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Live: ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 6 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Μεθέορτος Εσπερινός Αγίου Νικολάου Τώρα. Μεθεόρτιος Εσπερινός του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Νικόλαο. Μεθέορτος Εσπερινός 6 Δεκεμβρίου 2023 στις 17.00 το απόγευμα.

Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. Εγκώμια του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ο Μεθέορτος ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 17.00 – Ο Άγιος Νικόλαος ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας ο Θαυματουργός.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ακολουθία Μεθέορτου Εσπερινού του Αγίου Νικολάου μετ’ Αρτοκλασίας και Υψώσεως – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 17.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 23η ημέρα.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Νικολάου με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Αρτοκλασία και Ύψωση Αγίου Νικολάου.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Μεθεόρτιος ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού – Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 17.00 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Μεθέορτος Εσπερινός με τα Εγκώμια και την Προσευχή προς τον Άγιο Νικόλαο. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες.

Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά. Στην συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.