Στα εγκαίνια του Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, στο προαύλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου ΛΣ κ. Γεωργίου Αλεξανδράκη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος καθώς και τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την παρουσία του. Ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να προστατεύει και να τηρεί από κάθε κίνδυνο ασφαλή τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Από την πλευρά του κ. Δωρόθεος Β΄ ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντοτε στο τιμόνι των πλοίων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο ναός ανεγέρθηκε το 2019, δαπάνη του Διοικητή του Αγιου Όρους και Εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ιερού Παρεκκλησίου του Προστάτου της Ελληνικής Ναυτοσύνης Αγίου Νικολάου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης, εκπρόσωποι των Αρχηγών των τριών Όπλων και του ΓΕΕΘΑ, Αξιωματικοί, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.