Τον Ιερό Ναό του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου εντός του συγκροτήματος του εφημεριακού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Την παραμονή των εγκαινίων τελέσθηκε η Ακολουθία της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων στην Αγία Τράπεζα και στην συνέχεια ο Μεγάλος Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης, πιστών και του Ιερού κλήρου της Μητρόπολης Αργολίδος.

Το Σάββατο το πρωί ως μέρα των εγκαινίων του Ιερού Ναού τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Εγκαινίων και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργιά από τον κ. Νεκτάριο με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητρόπολης, παρουσία επισήμων και πλήθους πιστών.

Ο Μητροπολίτης ανέλυσε τα σημεία των εγκαινίων και αναφέρθηκε στον Όσιο Παΐσιο, ενώ τόνισε το θυσιαστικό φρόνημα και τη μεγάλη προσφορά του Αγίου.

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας των εγκαινίων ,ο εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για ακόμα μία φορά, τους Ιερείς και τους πιστούς που προσήλθαν στον εσπερινό των εγκαινίων του ιερού ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο και ιδιαιτέρως τους δωρητές που χωρίς αυτούς δεν θα είχε φτιαχτεί ο ναός του Αγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.