Την γενέτειρά του Κύπρο επισκέφτηκε με την συνοδεία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το τριήμερο 22-24 Μαΐου.

Με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε την Κυριακή 22 Μαΐου στον περικαλλή ενοριακό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας εξαίροντας όλα εκείνα τα σπουδαία και μοναδικά μηνύματα που εκμαιεύει κανείς από την περικοπή της Σαμαρείτιδος.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο για την ευλογία που του παρείχε και την ευκαιρία που του έδωσε να λειτουργήσει στην πατρίδα του την Λευκωσία, να περιδιαβεί τις γειτονιές των παιδικών του χρόνων και να συναναστραφεί με τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσε και είχε να συναντήσει αρκετά χρόνια.

Ευχήθηκε μάλιστα να πολυχρονίζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός τον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου έτσι, ώστε με τον ίδιο ζήλο και την μοναδική σοφία του να συνεχίσει να εμπνέει και να καθοδηγεί τον αξιαγάπητο κυπριακό λαό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τον ίδιο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρο κ. Χρυσόστομο για να λάβει την εκ του σύνεγγυς ευχή του και να τον ευχαριστήσει προσωπικά καταθέτοντας την αγάπη και τον ειλικρινή σεβασμό του.

Ο Μακαριώτατος εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίηση του αλλά και την συμπάθεια για τον εκ Κύπρου ορμώμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, τον φιλοξένησε αβραμιαία και του παρέθεσε γεύμα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος επισκέφτηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, με καθέναν από τους οποίους είχε ωφέλιμη διαλογική συζήτηση.

Μετέβη επίσης στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μαχαιρά, όπου συναντήθηκε με τον Καθηγούμενό της, θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λύδρας κ. Επιφάνιο.

Ο θεοφιλέστατος Άγιος Λύδρας ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στους χώρους της Ιεράς Μονής, στο επιβλητικό Καθολικό αλλά και σε όλες τις εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Επισκέφτηκε, επιπλέον, την Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου και την Ιερά Μονή της Θεοτόκου Καμπιών, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Ευφημία και την τριακονταμελή μοναχική συνοδεία της.

Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, συμμετείχε σε μια εκδήλωση στον Δήμο Γερίου αποκαλυπτηρίων μιας μαρμάρινης τιμητικής στήλης αφιερωμένης στους ήρωες κατοίκους του Στρογγυλού Αμμοχώστου που έπεσαν κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974.

Την εκδήλωση τίμησε με την υψηλή παρουσία της η Εξοχωτάτη Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου.

Μετά την επιμνημόσυνη Δέηση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από όλους του επίσημους προσκεκλημένους, την κ. Πρόεδρο, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Πριν την αναχώρησή του για το Σιδηρόκαστρο ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να προσκυνήσει την Παναγία Αγγελόκτιστη στον περιώνυμο, ξακουστό, εξαιρετικού κάλλους και ιστορικής αξίας Ιερό Ναό της.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.