Στις 6 Αυγούστου 2023, οι κάτοικοι του χωριού Parcewo της βορειοανατολικής Πολωνίας βίωσαν ένα ιστορικό γεγονός. Την ημέρα εκείνη, μετά από μεγάλη ανακαίνιση, ο κοιμητηριακός ναός Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτου εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μπιέλσκ κ. Γρηγόριο ο οποίος τέλεσε και θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα μας συγκέντρωσε η Παντοδύναμη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Με τις προσευχές μας Εκκλησία αυτή καθαγιάστηκε. Πριν από εκατόν πενήντα χρόνια έγινε ο πρώτος αγιασμός. Στη συνέχεια, μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση, συμμετέχουμε σε αυτή την ιστορική στιγμή. Αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό! Το πιο σημαντικό πράγμα, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, είναι το γεγονός ότι εδώ βρίσκεται ο Οίκος του Θεού». Συνεχίζοντας, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι μόνο στην Εκκλησία μπορεί ο άνθρωπος να σωθεί.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Andrzej Mińko για την προσπάθεια που καταβλήθηκε στην ανακαίνιση της εκκλησίας. Από τη μεριά του ο π. Andrzej Mińko ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους όσοι συνέβαλαν υλικά και πνευματικά στην ανακαίνιση του ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.