Την 9η Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεώς του στην Κύπρο, η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρος Β’, είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, όπου συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας στην Αφρική και την πολύπλευρη δραστηριότητά του.

Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε από τον Υπουργό για το άνοιγμα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αντίς Αμπέμπα και την συμβολή του Αλεξανδρινού Θρόνου στην προσωρινή στέγαση της Πρεσβείας μέσω του οικείου ΜητροπολίτουΑξώμης κ. Δανιήλ.

Από την πλευρά του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνεχή και έμπρακτη στήριξή του στο έργο του Πατριαρχείου, όπως η πρόσφατη παραχώρηση υποτροφιών σε Αφρικανές φοιτήτριες, οι οποίες θα βρεθούν στην Κύπρο γιατην εκμάθηση της μαιευτικής με σκοπό την άμεση στήριξη του τομέα της υγείας στις περιοχές από τις οποίεςκατάγονται.

Τέλος, ο Εξοχ. Υπουργός αφού συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την σημαντική φιλανθρωπική και ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου σε ολόκληρη την Αφρική, επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και την άμεση συνεργασία τους με σκοπό την εκπλήρωση της υψηλής αποστολής του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.