Ευχή όλων η πορεία του νέου Μητροπολίτη να είναι μακροχρόνια και το ίδιο επιτυχημένη με του προκατόχου του.

Σε εξέλιξη η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου Β´ – Δείτε LIVE.

Δείτε σήμερα στις 11:30, την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ. Αθανάσιου.

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς η σημερινή ημέρα για τον νομό μας, αφού θα γιορτάσει με κάθε τιμή την ενθρόνιση νέου μητροπολίτη μετά από 41 χρόνια.
Με το έργο του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας και νυν τοποτηρητού κ.κ. Γερμανού να είναι πραγματικά μοναδικό και με τον νέο Μητροπολίτη κ.κ. Αθανάσιο εδώ και πολλά χρόνια να βρίσκεται στο πλευρό του, οι πολίτες της Ηλείας είναι σίγουρο πως μπορούν να περιμένουν ανάλογη προσφορά και αντιμετώπιση στα προβλήματά τους και σε ότι άλλο επιθυμούν. Ευχή όλων η πορεία του νέου Μητροπολίτη να είναι μακροχρόνια και το ίδιο επιτυχημένη με του προκατόχου του.

H ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας για την ενθρόνιση: “… εἰσερχομένου τοῦ Σεβ.Μητροπολίτου Ἠλείας καί Ὠλένης κ.κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ εἰς τόν Ναόν, ὁ Χορός ψάλλει τό «ἄξιον ἐστίν». Ὁ ἐνθρονιζόμενος εἰσέρχεται εἰς τό ἱερόν Βῆμα καί ἐνδύεται ἐπιτραχήλιον καί μικρόν Ὠμοφόριον .

Ἐξέρχεται τοῦ ἱεροῦ Βήματος συνοδευόμενος ὑπό δύο Διακόνων καί δύο Ἀρχιμανδριτῶν ἐνδεδυμένων. Ἵσταται εἰς τό μέσον τοῦ Ναοῦ, λαμβάνει καιρόν ἀπό τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ καί εὐλογεῖ τόν Λαόν, τοῦ χοροῦ ψάλλοντος τό «Εἰς πολλά ἔτη Δέσποτα» καί ἀνέρχεται εἰς τόν θρόνον…”

Μετά το πέρα της τελετής ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, των αρχιερέων και των τοπικών αρχών.

Το απόγευμα της Δευτέρας από τις 5 έως τις 9 ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης θα δεχθεί ευχές στο Μητροπολίτικο Μέγαρο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.