ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Η δημιουργία του e-ΕΦΚΑ και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του καταλαμβάνουν τα δύο πρώτα, κυρίαρχα κεφάλαια, καθώς μέσα από αυτά περνά ολόκληρη η προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μιλώντας χθες, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε το νέο σύστημα απονομής της σύνταξης «επανάσταση».

Ετσι, καθορίζει για παράδειγμα τη διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων για μία σειρά διαδικασιών που αφορούν το μητρώο άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων του φορέα.

Ως υποσύστημα χορήγησης βεβαιώσεων μέχρι την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των συστημάτων των εμπλεκόμενων φορέων, θα χρησιμοποιείται το πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ».

Αλλαγές επέρχονται και στη διαδικασία υποβολής των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων, καθώς έως την 1η Ιουλίου 2020, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο σύνολό τους από τους υπόχρεους εργοδότες.

Τα στοιχεία δε, που περιλαμβάνονται σε αυτές, θα διασταυρώνονται και με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», με στόχο τη διαφύλαξη της νομιμότητας και την επιβολή προστίμων.

Μάλιστα, δίνεται στο Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ η δυνατότητα να τροποποιήσει τις ημερομηνίες υποβολής των ΑΠΔ, με στόχο η υποβολή να γίνεται νωρίτερα.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2020: Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Φεβρουαρίου 2020 – Πληρωμή την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Οι συντάξεις των συνταξιούχων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), να καταβληθούν στις 24 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή

Οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο να καταβληθούν στις 27 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020: Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.