ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το σχέδιο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά, σε παρουσίαση που θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού τους επόμενους μήνες, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Kυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους πολίτες.

Αναμένεται να εξειδικευθεί η στήριξη στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ρευστότητα και μειώσεις στη φορολογία και στήριξη των εργαζόμενων.

Παράλληλα, αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το καθεστώς έλευσης τουριστών από το εξωτερικό, από ποιες χώρες, υπό ποιες προϋποθέσεις, με ποιους περιορισμούς και για ποιο διάστημα, καθώς θεωρείται ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού σε αυτήν τη συγκυρία, είναι το κλειδί για να μη χαθεί η τουριστική σεζόν, που είναι ο ρεαλιστικός στόχος κυβέρνησης και τουριστικών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά, σε παρουσίαση που θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Τα μέτρα για την εργασία Ο πρωθυπουργός, προανήγγειλε το έκτακτο και προσωρινό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Το ευνοϊκό καθεστώς επεκτείνεται και για τους μήνες Μαΐο, Ιούνιο και Ιούλιο, για τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο. Η δε επιδότηση της εργασίας σε αναστολή θα συνδυάζεται με τη χρηματοδότηση της πραγματικής απασχόλησης.

Προσαρμογή χρόνου εργασίας αλλά με τον ίδιο μισθό Οι επιχειρήσεις που είχαν μηδενικό σχεδόν τζίρο και πλέον αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση, θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους.

Οι τελευταίοι, ωστόσο, αν χρειαστεί να δουλέψουν λιγότερο, θα εξακολουθήσουν να αμείβονται σχεδόν με τον ίδιο μισθό και με πλήρως καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αφού το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην αμοιβή.

Όριο ασφαλείας θα παραμένει ο βασικός μισθός. Ενώ παρατείνονται και όλα τα επιδόματα ανεργίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.